Blanding af farver

De tre grundfarver

Det er muligt at blande alle farver som du kan købe i vores webshop, og derved opnå dine helt egne og unikke farver.

I videoen kan du se hvordan du kan blande gul, rød og blå for at komme frem til mange flotte farver. Da nogle farver er mere kraftige end andre er blandingsforholdet ikke helt logisk, og du kan opleve at det kan være nødvendigt at tilføje hvid og sort for at opnå det ønskede resultat. Nummeret ud for den enkelte farve refererer til en farvekombination i tabellen. Bemærk at farver ikke vises ens på alle computerskærme, og derfor er blandingsforholdene kun vejledende.

Se blandingsforholdene her.

Farve Palette

Grå nuancer

Herunder ses hvordan hvid og sort er blandet for at opnå forskellige grå nuancer. Disse nuancer kan enten bruges separat eller til at blande sammen med forskellige farver for at opnå et lysere eller mørkere resultat. Blandingsforholdet er 5 gram AnyShape til henholdsvis 20 stk. hvid, 18 stk. hvid og 2 stk. sort… 18 stk. sort og 2 stk. hvid, 20 stk. sort.

 Grey Coulor Pallet

Mængden af farve

Her har vi demonstreret hvad mængden af farve har af betydning når du blander farve i AnyShape. For alle farveprøverne gælder det at der er blandet 5 gram AnyShape med henholdsvis 1, 5, 10, 15 og 30 stykker farvet AnyShape som vejer ca. 0,01 gram pr. stk. Det ses tydeligt, at nogle farver er kraftigere end andre, hvilket særligt gælder for den sorte farve, da den modvirkes af AnyShapen som er mælkehvid. Fordelen ved at den sorte farve ikke er så kraftig er, at det er meget nemmere at dossere mængden af sort, når den blandes med de øvrige farver.

AnyShape Basis Colours mix